Európai Szemeszter

EU Szemeszter 2020 fejléc

EU Szemeszter 2020 fejléc

Mi is az az európai szemeszter?

Az európai szemeszter keretében az uniós tagállamok összehangolják gazdaságpolitikájukat. Minden évben meghatározott menetrend szerint megvitatják gazdasági és költségvetési terveiket, és a ciklus meghatározott szakaszaiban felmérik az elért előrehaladást.

 

EU Szemeszter ciklus

EU Szemeszter ciklus

Az európai szemeszter menetrendje

Az európai szemeszter ciklusán belül az Európai Bizottság minden évben közzéteszi azokat az országjelentéseket, amelyek elemzik az egyes tagállamok gazdaságának strukturális jellemzőit. Az országjelentések alapján a Bizottság országspecifikus ajánlást tesz közzé. Ez egy érdekképviseleti kezdeményezés és a tagállamok nem kötelesek teljes mértékben elfogadni az ajánlásokat.

A Magyarországgal kapcsolatos európai szemeszter dokumentumokat itt olvashatja el.

 

Az európai szemeszter ismertségét felmérő konzultációs folyamat

2020. decemberében elindult egy felmérési folyamat, amelynek keretében szeretnénk megtudni az európai szemeszter ismertségét a magyar polgárok körében és szeretnénk visszacsatolni a szervezett magyar társadalom véleményét az európai szemeszterbe. Ennek érdekében széles konzultációs folyamat indult el, amelynek első lépése 2020. december végén egy kérdőíves felmérés. Erről részletesebben itt olvashat és a kérdőívet is elérheti.

Kérjük, segítse munkánkat, hogy minél többekhez eljussunk és sokak véleménye megismerhető legyen!

 

Hozzászólások lezárva.