Európa nap 2021 – az EGSZB virtuálisan megnyitja kapuit

Az Európa jövőjéről szóló konferencia és egyeztetés-sorozat a 2021. május 9-i Európa-napon startol el hivatalosan. Ezen a napon az európai intézmények megemlékeznek a Schuman-nyilatkozatról, amely a mai Európai Unió kiindulópontja volt. Ez alkalom arra, hogy közösen gondolkozzunk arról, hogy az európai szolidaritás mit hozott létre és mit remélünk elérni a jövőben.

Az Európai Bizottság online Európa Napja és az Európai Parlament Strasbourgból közvetített ünnepélyes megnyitója mellett az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság hagyományosan úgy ünnepli az Európa napot, hogy megnyitja kapuit a nyilvánosság előtt. Idén a COVID-19 válság miatt Európa és a világ minden tájáról érkező polgárokat felkérik, hogy biztonságos és virtuális módon fedezzék fel a Civil Társadalom Házát. Az EGSZB gazdag virtuális programot állított össze az Európa Napra:

  1. Fedezze fel az EGSZB 3D 360 fokos virtuális meglátogatása révén, mit tesz az EGSZB Önért: megtudhatja, kik vagyunk, mit csinálunk, és megismerheti az EGSZB és tagjai hozzáadott értékét!
  2. Fedezze fel, hogy mit csinálnak az EGSZB tagjai odahaza, a terepen dolgozó tagszervezeteink történetein keresztül, és nézze meg, mit tesznek az EGSZB tagjai a saját területükön az EU helyreállításának elősegítése érdekében!
  3. Látogasson el a Kultúra sarkunkba, és fedezze fel interaktív és vonzó módon az EGSZB különböző virtuális kiállításait!
  4. Vegyen részt számos élő tevékenységünkben: az Európa Nap mindenekelőtt a béke és az egység ünnepe Európában, így játékok és szórakoztató tevékenységek fognak zajlani online, ideértve az EGSZB virtuális látogatásait, az EGSZB tagjainak bevonásával szervezett részvételi demokráciáról szóló webináriumot, a digitális fotófülkét, vagy a képpályázatot!

Legyen része az Európa Napnak és tartson velünk!

De május 9-e után is várja az Európa jövőjéről szóló konferencia és egyeztetés-sorozat központi oldala az Önök véleményét. A platformon keresztül Ön is hangot adhat véleményének, elmondhatja, hogy milyen Európában szeretne élni, és Ön is kiveheti részét a jövőnk alakításából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + kilenc =